Sastojci

Tijesto
250 mililitara mlijeka
1 kašikica šećera
1 kocka svježeg kvasca
500 grama glatkog brašna
500 grama oštrog brašna

1 kesica prašak za pecivo
2 jaja
2 x 200 grama jogurta
3 kašike šećera
3 kašike ulja
1 kašike soli

Priprema
1.
Ugrijati u posudi 250 mililitara mlijeka,kašikicu  šećera i pa u to dodati razmrvljenu kocku kvasca.
2.
Sve sastojke fino promiješati i pustiti na toplom mijestu da kvasac nadođe.
3.
Pomiješati obije vrste brašna u drugoj posudi pa redom dodavati prašak za pecivo, šećer, ulje i soli.
4.
U tu smjesu dodajte jogurte i lagano izmješana jaja.

5.
Kada je kvasac nadošao dodati  i miješati kašikom dok se smjesa fino  ne poveže.
6.
Kada se sve povezalo dalje tijesto mijesiti rukama dok se ne postane čvrsto ako se tijesto lijepi dodati još malo brašna,
7.
Kada ste tijesto umiješali  staviti  ga u nailonsku kesicu i istisnuti zrak i pa vrečicu zavezati.
8.
Tako tijesto ostaviti u frižider da tijesto odstoji 4 sata.

 

PROČITAJTE  NEIZOSTAVNE: Okrugle mesne ćufte na dva načina (RECEPT)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here